Deze baggerbeleving is een samenwerking van Hugo Lammerink (aanstichter, beeldende uitvoering, organisatie), Helmuth Ziegenmalte (zelforganiserende geluidssystemen) en componist Petar Doundakoff.

In deze gemeenschap zijn de identiteiten in constante uitwisseling met elkaar. De communicatie tussen de individuen berust op authentieke stemopnames van baggerbewoners. Deze individuen beïnvloeden elkaars verhalen, gemoedstoestanden en ontwikkeling. Hierdoor verandert de gehele gemeenschap en de kijk op het vormgegeven zuillichaam.

De gemeenschap is een binnen zijn kaders onafhankelijk en zelfbesturend organisme, dat zijn eigen regels toepast. Dit organisme wordt gevormt door de structuur van 12 stemmen die 13 verschillende expressies behelzen. Deze schepping wil een beeldende maatschappelijke reflectie tonen en een akoestische wederklank geven op gedragspatronen, verschillen en overeenkomsten middenin de bagger – de baggerbeleving.

Dit organisme treed in werking vanuit een ouverture op Zondag 21 Januari 2007 en begint daarna zijn eigen leven te leiden.

  Locatie:  Locus010 | Centre voor Nu*Culture | 3e etage, Vlasmarkt 1 | Rotterdam | Contact:  sleephopperzuiger@indebagger.nl